«Πράγματι, υπήρξε μια αναστάτωση με τις πρώτες παρτίδες των self-test που έχουμε παραλάβει. Οι επόμενες παρτίδες και τα επόμενα τεστ τα οποία θα παραλάβουμε, θα είναι σε ατομικές συσκευασίες και θα είναι ακόμα πιο εύκολη η δουλειά όλων μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Τετάρτης, αναφερόμενος στις συσκευασίες 25 τεμαχίων self-test, που παρέλαβαν οι φαρμακοποιοί, αντί ατομικών και ετοιμοπαράδοτων συσκευασιών.

Ads

Βέβαια, οι συγκεκριμένες δηλώσεις, έρχονται σε αντίθεση με όσα ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, λίγες ώρες νωρίτερα, στον ΣΚΑΪ.

«Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο άλλη συσκευασία από αυτή των 25 τεμαχίων. Υπάρχουν στη Γερμανία ατομικά που πωλούνται με αρκετά χρήματα. Τα δωρεάν self test είναι σε 25άδες σε όλο τον πλανήτη. Ηταν σε πλήρη γνώση των φαρμακοποιών», δήλωνε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας στη συνέχεια πως: «Η διαδικασία της αγοράς, της προκήρυξης του διαγωνισμού, της διανομής των self test και της δημιουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στα δικά μου μάτια φαντάζει ένα θαύμα για το ελληνικό Δημόσιο. Όταν ανακοινώσαμε ότι θα το κάναμε, δεν πίστευα ότι θα καταφέρουμε να το κάνουμε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει. Κι όμως όλα κύλησαν ρολόι και το κάναμε».

Οι δηλώσεις του Βασίλη Κοντοζαμάνη (από το 32:20) :