Η άρση των capital controls έγινε σε μεγάλο βαθμό επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ολοκλήρωση της άρσης «δεν επετράπη», καθώς αυτή «θα αποτελούσε ισχυρό προεκλογικό χαρτί» στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Τη δήλωση αυτήν έκανε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, ο Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής της ΝΔ και Α’ Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ads

«Να είμαστε ειλικρινείς. Ένα ποσοστό 70-75% είχε αρθεί στην προηγούμενη τετραετία. Δεν ξέρω για ποιους λόγους, προφανώς δεν επέτρεψαν στην προηγούμενη κυβέρνηση να την ολοκληρώσει γιατί ήταν ισχυρό προεκλογικό χαρτί» είναι η ακριβής δήλωση.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης, ερωτηθείς από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου σύμφωνα με την οποία η άρση των capital controls ήταν προδιαγεγραμμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, τόνισε: «Δεν είμαι από τους ανθρώπους που μηδενίζω προσπάθειες. Οπωσδήποτε είχε ξεκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ μια διαδικασία τέτοια, πλην όμως ολοκληρώθηκε με την απόφαση που πήρε ο πρωθυπουργός, γιατί οι περιορισμοί υπήρχαν (…)».