Παραδόθηκε στην αστυνομία την Κυριακή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς που από το Σάββατο το πρωί, όταν και εκδόθηκε το σχετικό ένταλμα, διέφευγε της σύλληψης. Σε βάρος του υπαρχηγού της νεοναζιστικής οργάνωσης ασκήθηκε ποινική δίωξη για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, όπως και στους υπόλοιπους πέντε της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη και για παράνομη οπλοκατοχή. Ο Παππάς ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη. Τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη θα απολογηθούν την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη τελικά θα απολογηθεί ο Μιχαλολιάκος.  

Ads

Ο Χρήστος Παππάς κατά την προσέλευσή του στη ΓΑΔΑ γυρνώντας προς τις κάμερες χαιρέτισε ναζιστικά και φώναξε “Ζήτω η Χρυσή Αυγή” (Βίντεο).  Σημειώνεται πως σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας ο Χρήστος Παππάς είναι ο “υπαρχηγός” της νεοναζιστικής οργάνωσης. Μάλιστα τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν αυτός που κινητοποίησε τα τάγματα εφόδου στην Αμφιάλη όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά. 

Το απόγευμα της Κυριακής ο Χρήστος Παππάς μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή. “Ζήτω η Χρυσή Αυγή. Ζήτω ο εθνικισμός” φώναξε προς τα τηλεοπτικά συνεργεία ενώ τον έβγαζαν από τη ΓΑΔΑ. Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής θα απολογηθεί την Πέμπτη. Με την παράδοση του Παππά κλείνει ο κύκλος των συλλήψεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, τουλάχιστον βάσει των πρώτων ενταλμάτων σύλληψης. 

Υπενθυμίζεται πως ο Χρήστος Παππάς ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής που έχει υποστηρίξει ανοιχτά τον ναζισμό εντός κοινοβουλίου, ενώ σε εκδήλωση της νεοναζιστικής οργάνωσης στην Κρήτη είχε σηκώσει και τη σημαία της χούντας

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο λόγος που ο Χρήστος Παππάς διέφευγε της σύλληψης ήταν προκειμένου να οργανώσει τις επόμενες κινήσεις για τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης, αλλά και να εξαφανίσει επιβαρυντικά στοιχεία που πιθανόν οι αρχές να μην έχουν εντοπίσει και ενδεχομένως να συνδέονται και με άλλες εγκληματικές και παράνομες πράξεις.

Ads