Την τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή παραδίδει σήμερα στις 14.00 στον Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Όπως ήταν αναμενόμενο η εντολή απέβη άκαρπη και η χώρα αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να  μπει και επισήμως σε – σύντομη – προεκλογική περίοδο. Ανεπισήμως εξάλλου έχει ήδη μπει. 

Ads

LIVE από την ΕΡΤ

Το μόνο που απομένει είναι να γίνουν οι τελευταίες κινήσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρά τα αιτήματα τόσο από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, όσο και από τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Προκόπης Παυλόπουλος εμφανίζεται αποφασισμένος να μην συγκαλέσει Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών αλλά να προχωρήσει σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους επικεφαλής των κομμάτων, ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχει κάποια πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Με δεδομένη την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ να συμβάλλουν η διαδικασία θεωρείται τυπική. Έτσι ο Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να δώσει εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου, που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν στις 20 Σεπτέμβρη. 

Ads

Διαβάστε:
Ορκίζεται σήμερα η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός