Παραδέχεται η ΕΛΑΣ την βία και τις αυθαιρεσίες εναντίον διαδηλωτών και πολιτών χθες, στα Εξάρχεια, όπου σημειώθηκαν απίστευτα περιστατικά μετά την διαδήλωση για την 11η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Ads

Ενδεικτικό της άγριας καταστολής είναι το βίντεο που δείχνει την προσαγωγή μιας κοπέλας που απλώς βρίσκεται στο δρόμο των δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ αποκαλυπτικά είναι και τα βίντεο και οι φωτογραφίες με τον ξυλοδαρμό προσαχθέντων. Μάλιστα σε ένα από αυτά φαίνεται αστυνομικός να χτυπάει έναν νεαρό με τον πυροσβεστήρα. 

Η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το «Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά ‘αστυνομικής βίας’, κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα». 

Επιπλέον, καλεί τους πολίτες που έχουν αντίστοιχο υλικό και υπήρξαν μάρτυρες τέτοιων περιστατικών ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά να αποταθούν στον μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.

Ads