«Εξελίσσεται μια διαδικασία, την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί ως απλός θεατής. Είναι πρόκληση. Τα δημοσιεύματα μιλούν για κούρεμα των δανείων 85% της Forthnet, από τις τράπεζες, oι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί από τα χρήματα των φορολογουμένων. Μήπως οι φήμες περί χρησιμοποίησης μέρους του αποθεματικού για τις τράπεζες έχει να κάνει με αλυσιδωτές επιλογές τέτοιου τύπου; Για κούρεμα δανείων συγκεκριμένων συμφερόντων που θέλετε να στηρίξετε;» διερωτήθη ο Νίκος Παππάς απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή -μετά από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- της υπόθεσης εξαγοράς της Forthnet (Nova) από την Alter Ego, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ads

«Την κυβέρνηση δεν την αφορά η συγκέντρωση στον χώρο του Τύπου; Βλέπουμε την τάση, ένας συγκεκριμένος όμιλος να μαζεύει ό,τι προχωράει, ό,τι μιλάει και ό,τι περπατάει. Το πλαίσιο το νομοθετικό είναι επαρκές για να λάβει η κυβέρνηση μέτρα», τόνισε ο πρώην υπουργός και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε «επιθετική εξαγορά της Forthnet μέσω της ΕΡΤ»

«Μην αφήνετε να λιμνάζουν τα 200 εκατομμύρια του αποθεματικού της ΕΡΤ. Διορίσατε τον διευθυντή του γραφείου τύπου του κ. Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, μην μας πείτε περί ανεξαρτησίας. Πείτε τουλάχιστον τη γνώμη σας» κατέληξε ο πρώην υπουργός.