Αυστηρό μήνυμα προς τους διαφωνούντες με την κυβερνητική πολιτική στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ενώ επιτίθεται με δριμύτητα εναντίον της Αριστερής Πλατφόρμας τονίζοντας ότι «με απλά λόγια προτείνουν Μνημόνιο και Δραχμή».

Ads

«Το να υπάρχει πλειοψηφία διαπιστώνεται στη Βουλή με τις ψηφοφορίες. Βέβαια η κατάσταση ερμαφροδιτισμού ‘στηρίζω καταψηφίζοντας’ δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ», υπογραμμίζει ο Ν. Παππάς σε συνέντευξή του προς την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Για την Αριστερή Πλατφόρμα ο υπουργός λέει πως προτείνει συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ, δηλαδή συμφωνία και δάνειο με τους εταίρους για τη μετάβαση σε νέο νόμισμα. «Με απλά λόγια προτείνουν Μνημόνιο και Δραχμή», συνεχίζει, τονίζοντας πως σε αυτό το σενάριο- το οποίο ήταν το σχέδιο Σόιμπλε, όπως σημειώνει- τα πράγματα για τις κοινωνικές τάξεις που η Αριστερά θέλει να εκπροσωπεί θα ήταν πολύ χειρότερα.

«Αν ο σύντροφος Στρατούλης ήταν υπουργός Ασφαλίσεων και η χώρα στη δραχμή, θα μπορούσε να εγγυηθεί το επίπεδο ζωής των συνταξιούχων; Αν κάποιος απαντά θετικά, λέει ψέματα», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας.

Ads

Ο Ν. Παππάς απορρίπτει τα σενάρια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, λέγοντας «πως όσοι ονειρεύονται σενάρια λύσεων πίσω από την πλάτη του λαού ας συνεχίσουν να το κάνουν μόνοι τους», ενώ ξεκαθαρίζει πως η απόφαση για εκλογές «δεν εξαρτάται από κάποιον εκτός της χώρας».

Τέλος, αφήνει αιχμές και κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως έχει εξαπολύσει την πιο ακραία κριτική στην κυβέρνηση και πως η αυτοθυματοποίηση δεν την τιμά. «Το χρέος δεν μειώνεται όταν το βρίζεις και το ονοματίζεις στο σύνολό του κιόλας με ένα κάρο επίθετα», λέει και προσθέτει: «Το να κάνεις κατάχρηση της δυνατότητας που σου δίνει η έδρα στη Βουλή είναι αναντίστοιχο του ρόλου του προεδρεύοντος».