Η αριστερή παρένθεση «ξεχείλωσε και πάει για τον Απρίλη του 2017», ήταν το πρώτο σχόλια που έκανε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με αφορμή την αναφορά του Δ. Σταμάτη ότι «το 2017 θα γίνει πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης».

Ads

Μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο ο Νίκος Παππάς επεσήμανε πως «από ό,τι έμαθα ξεχείλωσε η αριστερή παρένθεση πάει για τον Απρίλη του 2017» και εκτίμησε ότι «κάθε εβδομάδα θα την μεταθέτουν». Μάλιστα έκλεισε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι «η ΝΔ πρέπει να συντονιστεί με την πραγματικότητα και να ξυπνήσει. Η παρένθεση που ονειρεύεται η ΝΔ θα πάει λίγο πιο αργά. Πάμε για «παρένθεση» οκταετίας».

Με την κληρονομιά του Αντώνη Σαμαρά 

Υπογράμμισε ότι η Αντιπολίτευση, κινείται με την κληρονομιά του κ. Σαμαρά, όχι μόνον την κληρονομιά της ακροδεξιάς, αλλά την γραμμή της «αριστερής παρένθεσης και του success story» η οποία – όπως ανέφερε ο κ. Παππάς επικαλούμενος αναφορά του πρώην υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη – «μάθαμε πριν από λίγο ότι ξεχείλωσε ακόμη περισσότερο και πάει λέει για τον Απρίλιο του 2017».

Σχολιάζοντας την πρόσφατη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, κατά την οποία ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους Έλληνες να συγκρίνουν πως ήταν τον Δεκέμβριο του 2014 και πως είναι τώρα, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι αυτό το ζητεί ο κ. Σαμαράς «που το 2014 πήρε 10 δισ μέτρα και πάλι δεν έπιασε τον στόχο του πλεονάσματος».

Ads

Τηλεοπτικές άδειες: Μέσα στο καλοκαίρι η δημοπρασία 

Αναφέρθηκε επίσης, στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες η οποία δημοσιεύτηκε και ενημέρωσε μέσα στο καλοκαίρι θα διεξαχθεί η δημοπρασία. «Η Ελλάδα έπαψε να κατέχει την αποκλειστικότητα της μοναδικής χώρας που ποτέ δεν έκανε διαγωνισμό για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς» παρατήρησε και υπογράμμισε ότι με διεξοδική διαβούλευση (και στο στάδιο κατάρτισης του νόμου και στο στάδιο δημοσίευσης της προκήρυξης) και παρά τις προβλέψεις και την επιθυμία ορισμένων «δυστυχώς και μέσα στη Βουλή», «είμαστε στο τελευταίο στάδιο».

Όπως τόνισε, ο διαγωνισμός διασφαλίζει την διαφάνεια, τους ίσους όρους για τους συμμετέχοντες, την οικονομική βιωσιμότητα των σχημάτων, τις θέσεις εργασίας, την ποιότητα, την μεγιστοποίηση του τιμήματος για το ελληνικό δημόσιο, ενώ λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να είναι ξεκάθαρο τι ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες επικαιροποιείται και ο Χάρτης Συχνοτήτων και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να συμβάλλει, έστω και τώρα, ώστε η χώρα να αποκτήσει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με νόμιμη σύνθεση.