«Δείγμα αναξιοπιστίας της χώρας», θα ήταν ενδεχόμενη προσφυγή σε εκλογές, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή. Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συνεδριάζει το άτυπο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Παπουτσής ερωτηθείς αν υπάρχουν αντιρρήσεις ή αντιθέσεις στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο της κυβέρνησης από υπουργούς και βουλευτές υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν έχει υπόψη του κάτι συγκεκριμένο.

Ads

Πρόσθεσε ότι δεν διαβάζει «διαρροές» και συμπλήρωσε ότι τα ΜΜΕ έχουν μερίδιο ευθύνης για τις διάφορες «διαρροές» και «τρικ» που προκαλούν τριβές σε πολιτικό επίπεδο. «Αν οι δημοσιογράφοι έλεγαν μια φορά την πηγή των «διαρροών» αυτών, θα προσέφεραν μεγάλες υπηρεσίες στη Δημοκρατία» υπογράμμισε.

Αναφορικά με τις οικονομικές εξελίξεις, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτίμησε ότι το διεθνές περιβάλλον αλλάζει συνεχώς, υπενθύμισε ότι πέρυσι τέτοια εποχή δεν υπήρχε μηχανισμός στήριξης, ενώ τώρα υπάρχουν δύο και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι κοιτάζουν και μετρούν αν η κυβέρνηση προχωρά με σταθερά, γρήγορα και αποφασιστικά βήματα. Εκτίμησε ότι θα δημιουργηθεί πρωτογενές πλεόνασμα στην οικονομία, χωρίς, ωστόσο να προσδιορίσει τη χρονική στιγμή της επίτευξης αυτού. Σε ότι αφορά το «πέρασμα» του Μεσοπρόθεσμου στην κοινωνία υποστήριξε ότι αυτό είναι «ζήτημα παρουσίασης και χειρισμού του Προγράμματος».