Προβλήματα δεν υπάρχουν μόνο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά ευρύτερα στο κέντρο της Αθήνας, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους δημοσιογράφους, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Ads

Κατά τη συνέντευξη, στην οποία παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γρηγόρης Τασούλας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Λ.Οικονόμου, ο υπουργός τόνισε πως «εάν δεν υπάρξει υποστήριξη από τις πολιτικές δυνάμεις και από τους πολίτες που αποδεδειγμένα ανησυχούν για την ζωή τους, τα αποτελέσματα από τις δράσεις της κυβέρνησης μπορεί να καθυστερήσουν».

Τόνισε πως στόχος «δεν είναι η μετακίνηση του προβλήματος σε άλλη γειτονιά της Αθήνας» και πρόσθεσε ότι «δεν θέλω να δω στην Ελλάδα να δημιουργείται γκέτο».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε ακροδεξιές ομάδες να ‘ψαρεύουν’ σε θολά νερά εκμεταλλευόμενοι την ανησυχία των ανθρώπων που θέλουν ένα καλύτερο αύριο και τη δυστυχία κάποιων άλλων και θα υπάρχει στη περιοχή διαρκής παρουσία αστυνομικών για να αποτραπούν εντάσεις που δυναμιτίζουν καταστάσεις» επισήμανε ο Χρήστος Παπουτσής ενώ εξέφρασε τη λύπη τους για την επίθεση κατά του Αλέκου Αλαβάνου στον Άγιο Παντελεήμονα, τονίζοντας πως δεν είχε υπάρξει προηγουμένως σχετική ενημέρωση από αρμόδιο εκπρόσωπο του υποψήφιου με επικεφαλής της αστυνομίας για την παρουσία του στη περιοχή, ώστε να είχε αποφευχθεί το επεισόδιο.

Ads

Αναφερόμενος στην αποστολή της Frontex στον Έβρο σημείωσε ότι βρίσκονται στην περιοχή αντιπροσωπείες της Frontex και της ΕΛ.ΑΣ. για να εξετάσουν πόσα άτομα θα σταλούν, ποια μέσα θα χρησιμοποιούν, πού θα διαμένουν. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η δύναμη που θα αποσταλεί από τις ευρωπαϊκές χώρες θα προέρχεται από τα Σώματα Ασφαλείας και θα αριθμεί περίπου 200 άτομα. Αναφερόμενος στα κέντρα προσωρινής κράτησης των μεταναστών υποστήριξε πως οι συνθήκες είναι απαράδεκτες και πως ούτε ο ίδιος είναι περήφανος γι’ αυτό.

Σχετικά με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε πως σήμερα απέστειλε προς το υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας και Οικονομικής Αστυνομίας. Η νέα υπηρεσία θα δρα σε όλη τη χώρα και η δημιουργία της στηρίχθηκε στον τρόπο λειτουργίας και τη δομή αμερικανικών και ιταλικών υπηρεσιών.

Τέλος, αναφερόμενος στη βία στα γήπεδα, εξήγησε ότι ο υφυπουργός, κ. Όθωνας, συμμετέχει σε διυπουργική επιτροπή που ασχολείται με τους τρόπους πρόληψης περιστατικών βίας σε αθλητικούς χώρους ενώ υποστήριξε ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους «είτε είναι οι οργανωμένοι φίλαθλοι, είτε είναι οι ΠΑΕ είτε είναι οι οικογένειες του κάθε παιδιού που εμπλέκεται σε τέτοια επεισόδια».