Εκδικάστηκε την Πέμπτη η αγωγή του Γιώργου Παπαχρήστου κατά του Θανάση Καρτερού και της «Αυγής» για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή προσωπικότητας στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.

Ads

Σύμφωνα με την «Αυγή» ο κ. Παπαχρήστος θεωρεί ότι το άρθρο του Θανάση Καρτερού με τίτλο «Γάμα» τον εμφανίζει «ως κατευθυνόμενο όργανο εμπαθούς δημοσιογραφίας, εντεταλμένο σε δολοφονία χαρακτήρων των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ειδικά του Αλέξη Τσίπρα” ».

Η πλευρά τoυ κ. Καρτερού υποστήριξε ότι το κείμενο δεν αναφέρεται προσωπικά στον Γιώργο Παπαχρήστο, αλλά σε ένα συγκεκριμένο είδος δημοσιογραφίας,  το οποίο κατ’ εντολή επιχειρηματιών και πολιτικών, επιχειρεί συστηματικά να αφοπλίσει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύοντας προσωπικά στον πρόεδρο και στα στελέχη του.

Όσον αφορά το «Γάμα» του τίτλου η πλευρά του κ. Καρτερού λέει ότι είναι η προστακτική του γνωστού ρήματος και ότι αναδεικνύει το είδος και το ύφος των διαταγών που δέχονται αυτού του είδους οι δημοσιογράφοι.

Ads

Τυπικό δείγμα της δημοσιογραφίας αυτής -προσέθεσε η πλευρά του Θανάση Καρτερού- είναι και τα δύο συκοφαντικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στο συγκεκριμένο κείμενο, ως παράδειγμα δημοσιογραφικής χυδαιότητας και τα οποία δεν μπορούν να θεωρηθούν ότι αναφέρονται στον Γιώργο Παπαχρήστο, γιατί είχαν αναπαραχθεί ευρύτατα

Στην συνέχεια, κατέθεσε ως μάρτυρας από την πλευρά του Γιώργου Παπαχρήστου, ο Μανώλης Βασιλάκης, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα γράφει η «Αυγή», είπε ότι δεν ξέρει άλλη κατευθυνόμενη δημοσιογραφία «πλην αυτής που κάνουν η ΑΥΓΗ και ο Ριζοσπάστης».

Επιπλέον, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε από την πλευρά του Θανάση Καρτερού και ανέφερε ότι συνδέεται φιλικά τόσο με τον αρθρογράφο Θανάση Καρτερό, όσο και με τον Γιώργο Παπαχρήστο, αλλά τον ενδιαφέρει να υπηρετήσει την αλήθεια. Επιπλέον, επισήμανε ότι το συγκεκριμένο άρθρο, είναι ένα άρθρο γνώμης που είχε στόχο να περιγράψει μια συγκεκριμένη κατάσταση στον χώρο της δημοσιογραφίας και δεν μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό για κανένα πρόσωπο.

Τέλος, ο Θανάσης Καρτερός στην κατάθεση του τόνισε ότι «Δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να κατονομάσω τον Παπαχρήστο αν θεωρούσα ότι έχω να πω κάτι προσωπικά σε αυτόν», ενώ πρόσθεσε ότι «Δεν τα βάζω μαζί του στο συγκεκριμένο κείμενο. Τα βάζω με όλο τον εσμό της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας που λειτουργεί με αυτόν τον χυδαίο τρόπο προσβάλλοντας τη δημοκρατία».