«Τι άλλο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα τον διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου;», φέρεται να διερωτήθηκε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος, κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο.

Ads

Η αντιπολίτευση έσπευσε να υποστηρίξει για παραδοχή της υποκλοπής από την κυβέρνηση, ωστόσο ο Παπαχριστόπουλος τόνισε πως «κάποιοι στην απελπισία τους οδηγούνται σε παρερμηνεία» των δηλώσεών του, υπογραμμίζοντας πως αυτό που έκανε ήταν να επικροτήσει τη στάση της κυβέρνησης να «σηκώσει» το θέμα της συνομιλία Τόμσεν και Βελκουλέσκου.

«Πολύ φοβάμαι ότι η απελπισία και η θλίψη κάποιων ανθρώπων επειδή η αξιολόγηση τελειώνει, τους οδηγεί στην υπερβολή και στην παρερμηνεία των δηλώσεων μου», είπε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρόσθεσε: «Από πού και ως πού το γεγονός ότι σήμερα στην ομιλία μου στη Βουλή επικρότησα την στάση της κυβέρνησης να “σηκώσει” το θέμα της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου, αποκωδικοποιείται ως παραδοχή υποκλοπής από την πλευρά της κυβέρνησης;».

«Δηλώνω λοιπόν ξεκάθαρα σε αυτούς που καλοπροαίρετα παρανόησαν ότι την υποκλοπή την έχουν κάνει τα WikiLeaks, ότι είναι αδύνατον να την έχει κάνει η ΕΥΠ, και τους παραπέμπω σε προηγούμενες ομιλίες μου στη Βουλή όπου επανειλημμένως το έχω καταστήσει σαφές», συμπληρώνει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Ads

Σημειώνεται πως με αφορμή τη δήλωση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την κλήση της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών, καθώς όπως ισχυρίστηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μπορεί να έχει εσωτερική πληροφόρηση από τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο του κόμματός του Πάνο Καμμένο.

«Έχουμε ένα βουλευτή που ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση διέρρευσε την συγκεκριμένη συνομιλία, πράγμα που σημαίνει ότι κατείχε την συνομιλία, πράγμα που σημαίνει ότι μαγνητοφωνούσε τη συνομιλία», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτιμώντας ότι δημιουργούνται νέα δεδομένα στην διαπραγμάτευση, καθώς «οι εταίροι θα μας αντιμετωπίζουν ως κυβέρνηση απατεώνων».

«Θα την βρει μπροστά της η κυβέρνηση στο Eurogroup. Δεν σας προκαλεί εντύπωση ή απορία ότι η κυβέρνηση καταγράφει την συνομιλία; Αυτό είναι τεράστιο ζήτημα. Οφείλει να συγκληθεί η επιτροπή Θεσμών και να κληθεί η ΕΥΠ. Η δήλωση έρχεται, μάλιστα, μετά τη βεβαιότητα των δανειστών ότι τις υποκλοπές έκανε η κυβέρνηση», ανέφερε ο Γεωργιάδης.