«Η ΝΔ είναι αποφασισμένη διά πυρός και σιδήρου να περάσει τα μέτρα. Η απάντηση δεν βρίσκεται μέσα σ’ αυτή τη Βουλή. Έξω από τη Βουλή θα δοθεί η λύση. Δεν θα βρεθεί λύση μέσα από τη Βουλή. Εμείς πιστεύουμε στην ικανότητα του λαού και την αποφασιστικότητά του. Αρκεί να μην χαθεί πολύς χρόνος», τόνισε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα σε παρέμβασή της στην συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

 
Η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι από την συζήτηση «ο λαός θα βγει ανάμεσα σε ένα πλαστό και διχαστικό δίλημμα με την διαπραγμάτευση τη ΝΔ και τους συμμάχους της ή επαναδιαπραγμάτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, με το ΔΝΤ ή με την Μέρκελ, με τον Ομπάμα ή με την Μέρκελ. Είναι διλήμματα τεχνητά που αν εμπεδωθούν θα φτάσουμε στο εξής τραγικό σημείο: θα πάμε στο 2020 και πάλι θα λέμε ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο και θα λέμε τότε να γυρίσουμε στο 2013».
 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας: «η ΝΔ και οι σύμμαχοί της παλεύουν ταξικά. Η μεγάλη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ‘μαστίγιο η ΝΔ, καρότο ο ΣΥΡΙΖΑ’. Καλλιεργεί στο λαό αυταπάτες ότι θα λύσει τα προβλήματα του λαού».