«Η κυβέρνηση καταθέτει την αυθεντική πρόταση για την ανάπτυξη, ο ΣΥΡΙΖΑ την ιμιτασιόν πρόταση. Η ανάπτυξη, τόσο όπως τη βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η δικομματική κυβέρνηση, θα ωφελήσει τα μονοπώλια και τους καρχαρίες και όχι το λαό», δήλωσε η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ομιλία της στη Βουλή όπου συζητείται η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

 
«Χωρίς να εξισώνουμε τον ένα πόλο και τον άλλο πόλο, βλέπουμε την συνεισφορά της αντιπολίτευσης στο αστικό πολιτικό σύστημα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Έχουμε δύο απόψεις από πλευρά κουτιών, οι οποίες όμως βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο, στην ίδια ιδέα ανάπτυξης».
 
Η Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως βλέπει με νοσταλγία τις «παλιές ευρωπαϊκές ιδέες», οι οποίες ουσιαστικά είναι ίδιες με τις σημερινές. «Από τη μία έχουμε την τρομοκρατία, από την άλλη την αυταπάτη» είπε αναφερόμενη στις πολιτικές της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν σκοπεύουμε να δώσουμε συναίνεση» σε κανέναν από τους δύο, κατέληξε. Σημειώνεται πως το ΚΚΕ έχει ανακοινώσει πως θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής, όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Την πρόταση θα υπερψηφίσουν και οι μη προφυλακισμένοι βουλευτές της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».