Οργισμένες αντιδράσεις προκαλεί η επαναφορά από την κυβέρνηση της μείωσης κατά 80% των χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία.

Ads

«Πάρτε το πίσω τώρα» γράφει σε ανάρτησή του ο Πάνος Παπανικολάου, νευροχειρουργός στο νοσοκομείο της Νίκαιας και γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Και προσθέτει: «Τα “θα ισχύσει και στις ιδιωτικές κλινικές” πείτε τα αλλού, όχι σε εμάς : το προηγούμενο του Κοντοζαμάνη 2/3 ΔΕΝ τηρήθηκε στις ιδιωτικές κλινικές και το υπ. Υγείας έκανε το κορόϊδο. Είστε ύποπτοι δωροληψίας από τους ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες, κάντε μου μήνυση.

Ο εκδότης, ο δεσπότης κι ο υπουργός βρίσκουν την πίσω πόρτα προς το κλειστό χειρουργείο όπως τη βρίσκουν και προς τη ΜΕΘ με θυρωρούς καθεστωτικούς Καθηγητάς. Ο αποκλεισμός από τη ζωή με διατάγματα τύπου Γκάγκα και Κοντοζαμάνη αφορά τους κοινούς θνητούς, το 99% του πληθυσμού».

Υπενθυμίζεται ότι σε εσωτερικό έγγραφο που υπογράφει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δίνεται οδηγία στα νοσοκομεία για τον περιορισμό των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων έως και 80%. Από τον περιορισμό εξαιρούνται μόνο «οι αυστηρώς έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και τα ειδικά νοσοκομεία».

Ads