Δριμύτατη κριτική στη ΝΔ και στον Αντώνη Σαμαρά ασκεί ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», τονίζοντας πως το Μνημόνιο είναι το μνημόσυνο της πολιτικής που ακολούθησε η ΝΔ. «Το στοίχημα είναι να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα και δεν βλέπω τη Ν.Δ. διατεθειμένη να βοηθήσει» υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ads

Ο πρωθυπουργός κατηγορεί επίσης τον Κ. Καραμανλή ότι κινήθηκε επί πέντε χρόνια μεταξύ Ραφήνας και Μαξίμου, αδιαφορώντας για τη διεθνή εικόνα της χώρας και την οικονομία.

Σχολιάζοντας στην κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα αριστερά και στα δεξιά του ΠΑΣΟΚ με την ίδρυση νέων σχημάτων, που απειλούν τη συνοχή των δύο κομμάτων εξουσίας, αλλά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Γ. Παπανδρέου απαντά: «δεν ενδιαφέρομαι και δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ για τις τύχες του δικομματισμού…».

Σχετικά με την κριτική που δέχεται από την Αριστερά ότι είναι πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης, επισημαίνει πως «Όσοι κάνουν εύκολη κριτική από τα τηλεπαράθυρα και τα σαλόνια, δεν έχουν καταλάβει τι πέρασε η Ελλάδα και πόσο δύσκολη είναι ακόμα η θέση μας. Θεώρησα πατριωτικό μου καθήκον να σώσω τη χώρα και όχι να αποδεχθώ αμαχητί τη χρεοκοπία της».

Ads