Σε έναν μήνα θα δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Ελληνικό, όπως δηλώνει στα Νέα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η διαχείριση απορριμμάτων, το φυσικό αέριο και η έρευνα υδρογονανθράκων προσελκύουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και όπως αναφέρει «τους επόμενους μήνες θα έχουμε θετικά νέα».

Ads

 
Όσον αφορά στο θέμα του Ελληνικού, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι η Ελληνικόν ΑΕ προχωρά τα νομικά και χωροταξικά ζητήματα της έκτασης του Ελληνικού, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ετοιμάζει τη δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του Δημοσίου και ο ίδιος, με εντολή του πρωθυπουργού, έχει αναλάβει τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και υπουργείων. «Σε έναν μήνα από σήμερα θα έχουμε δημοσιοποιήσει την πρόσκληση ενδιαφέροντος και το μεγάλο αυτό έργο θα πάρει τον δρόμο του» δηλώνει χαρακτηριστικά.
 
Τέλος, για το πρόγραμμα «Ήλιος», για το οποίο έγινε συζήτηση και κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ, ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι απομένει να ξεκαθαριστούν δύο τομείς για να αρχίσει η υλοποίησή του: η χρηματοδότηση και τα δίκτυα.