Το γεγονός ότι όλες οι αποδείξεις θα αξιοποιηθούν και πέραν του αφορολόγητου, αλλά και το γεγονός ότι οι ταμειακές μηχανές θα μπουν παντού, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, σε σημερινή του συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ads

Όπως διευκρίνισε μάλιστα οι αποδείξεις από κατηγορίες επαγγελματιών που παγίως φοροδιαφεύγουν θα προσμετρώνται με «ενισχυμένο τρόπο». Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιβολή φόρου υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και για αύξηση φόρου στα καύσιμα.

Αναφορικά με τις αποδείξεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου πως πρόκειται για σύστημα που διαμορφώνεται στη βάση της αρχής «όποιος δεν κόβει απόδειξη κλέβει τον φορολογούμενο». Ξεκαθάρισε ότι θα μετράνε όλες οι αποδείξεις -εκτός των ΔΕΚΟ και πως το ποσό των αποδείξεων που θα συνδέονται με το αφορολόγητο, θα είναι ανάλογο του εισοδήματος. Έκανε γνωστό μάλιστα πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει πως θα αξιοποιούνται και πέραν του αφορολόγητου οι αποδείξεις που θα έχουν συγκεντρώσει οι φορολογούμενοι. Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά. Όποιος δεν μπορεί να υποβάλει τη δήλωσή του ηλεκτρονικά, θα μπορεί να απευθύνεται στα ΚΕΠ, επισήμανε.

Τέλος, επανέλαβε ότι δεν εξετάζεται η λύση της αύξησης του ΦΠΑ και πως δεν υπάρχει θέμα κατάργησης του 14ου μισθού.

Ads