Με μια ερώτηση απαντάει ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην παρέμβαση Σουλτς, ο οποίος σε συνέντευξη του χαρακτηρίζει λάθος τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους «δεξιούς λαϊκιστές των ΑΝΕΛ». «Η σύνθεση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι δική σας δουλειά. Γιατί “διυλίζετε” τον Καμμένο, αλλά κατάπιατε τον Καρατζαφέρη;», είναι το ρητορικό ερώτημα που απευθύνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου στον πρόεδρο Σουλτς, μέσω twitter.

Ads

Ο Γερμανός πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου επενέβη για ακόμα μία φορά στην εσωτερική πολιτική σκηνή  της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας σε συνέντευξη του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung  «λάθος» την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο Μάρτιν Σούλτς καταφέρθηκε μάλιστα και προσωπικά κατά του Πάνου Καμμένου, αφήνοντας αιχμές για τις διπλωματικές του ικανότητες ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Αιχμές άφησε από την πλευρά του και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μέσω tweet του στο οποίο έγραψε «H Rheinmetall και το “γερμανικό” Ποτάμι πίσω από τον Μάρτιν Σούλτς!».

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή του ΛΑΟΣ σε κυβέρνηση συνεργασίας (Νοέμβριος 2011) είχε γίνει δεκτή στην Ευρώπη με απάθεια, σχεδόν καθολική. Μια από τις ελάχιστες εξαιρέσεις – αν όχι η μοναδική- στον κανόνα ήταν οι αντιδράσεις του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που εστιάστηκαν στο γεγονός ότι στελέχη του ΛΑΟΣ είχαν εκφραστεί με τρόπο θετικό για τη χούντα της περιόδου 1967-74.