Συνολικά 49 παρατηρήσεις στα επί μέρους κεφάλαια του σχεδίου πορίσματος για την υπόθεση Siemens κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής, Δημήτρης Παπαδημούλης. Επιπλέον κατηγόρησε τον πρόεδρο της Εξεταστικής επιτροπής, Σήφη Βαλυράκη, ότι φορά «χρωματιστά γυαλιά».

Ads

«Δεν συμφωνώ με το κείμενο του ιστορικού και των πραγματικών περιστατικών που μου εστάλη από τον πρόεδρο της εξεταστικής Επιτροπής κ. Βαλυράκη στις 14 Ιανουαρίου 2011», αναφέρει. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της εξεταστικής για τη Siemens για κομματική σκοπιμότητα στην αξιολόγηση κρίσιμων πλευρών του δικομματικού σκανδάλου.

Ο κ. Παπαδημούλης επισημαίνει ότι το κείμενο του πορίσματος αποκρύπτει κρίσιμα γεγονότα, στοιχεία και μαρτυρίες που κατατέθηκαν στην εξεταστική επιτροπή, ενώ αγνοεί και ομόφωνες επιμέρους αποφάσεις της επιτροπής, ενώ τονίζει ότι ορισμένα στοιχεία προστέθηκαν αυθαίρετα εκ των υστέρων για να υπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την αναμόρφωση του κειμένου.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Παντελής Οικονόμου, μιλώντας στο Βήμα 99,5, δήλωσε πως «τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens θα συμφωνήσουν διακομματικά πάνω σε ορισμένα πρόσωπα, για τα οποία θα ζητηθεί η διερεύνηση ενδεχόμενων ευθυνών τους για την υπόθεση, και τα πρόσωπα αυτά δεν θα προέρχονται μόνο από το ΠΑΣΟΚ». «Ασφαλώς πάμε σε Προανακριτική Επιτροπή», πρόσθεσε.

Ads