«Καταθέτουμε μομφή για το κουρέλιασμα της Δημοκρατίας, για τα νέα μέτρα που ετοιμάζεστε να πάρετε», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας τη «βίαιη προσαγωγή» του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια, λόγω της πρότασης μομφής, που «έχουμε να τον δούμε μήνες».

 
«Τι είναι η πρόταση δυσπιστίας που καταθέσαμε; Δώρο, όπως αναφερόταν στην πρώτη ανακοίνωση της ΝΔ ή δηλητήριο και μαχαιριά όπως είπε ο πρωθυπουργός που εξαναγκάστηκε να φτάσει στο καφενείο προχθές το βράδυ;», διερωτήθηκε και σημείωσε:
 
«Καταθέτουμε μομφή για την υπερφορολόγηση της μικρής και μεσαίας ακίνητης περιουσίας. Για την ασυλία που δώσατε με την πονηρή τροπολογία στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια στα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για την επιλογή να κάνετε δώρο ψηφιακές συχνότητες στους καναλάρχες, για τα μηδέν έσοδα από τη λίστα Λαγκάρντ».
 

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει σχέδιο αναδιάρθρωσης, ανάταξης και ανασυγκρότησης της χώρας και της κοινωνίας». «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει γιατί είναι δύναμη βαθιών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων μέσα στην Ευρώπη».
 
Όπως σημείωσε αναφερόμενος στην κυβέρνηση «ίσως κερδίσετε απόψε μια πύρρεια νίκη μέσα στη Βουλή. Την εμπιστοσύνη της κοινωνίας την έχετε χάσει προ πολλού». 

Ads