Ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τους επικεφαλής των κομμάτων τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος συναντάται σήμερα με το Γιώργο Παπανδρέου. Ακολουθεί κρίσιμο Πολιτικό Συμβούλιο στο ΠΑΣΟΚ.

Ads

Την παραμονή των Χριστουγέννων, οι κ.κ. Παπαδήμος και Παπανδρέου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε μια πρώτη συζήτηση των θεμάτων της σημερινής -κατ’ ιδίαν- συνάντησης (στις 12 μ.μ.), με τον πρωθυπουργό να ζητά ξεκάθαρη στήριξη στο κυβερνητικό έργο του.

Ο ίδιος είχε συναντηθεί την Παρασκευή με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επιβεβαίωσε την υποστήριξη του κόμματος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά και με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος ζήτησε ένα πιο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα και προέβλεψε πολιτικές εξελίξεις από την πρώτη εβδομάδα του 2012.
 
Στις 3 μ.μ. συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο αναμένεται να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την «επόμενη μέρα» στο κόμμα.
 
Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν και τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γεγονός το οποίο προκαλεί και αντιδράσεις στους κόλπους του κόμματος, με την έννοια ότι προσπερνώνται οι προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες.