Οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές προγραμματίζεται να γίνουν στο τέλος Απριλίου, αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. «Κανείς δεν μιλάει για μετά το Πάσχα», διαμήνυε νωρίτερα σήμερα η Ρηγίλλης, η οποία αποκάλυψε τη συμφωνία της στην παράταση της κυβερνητικής θητείας.

Ads

 
Ο πολιτικός ορίζοντας της κυβέρνησης έχει πλέον αποσαφηνιστεί, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. «Οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου», διευκρίνισε.
 
Το μεσημέρι της Τρίτης, μιλώντας στο ρ/σ Βήμα Fm, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε πως «η όποια αλλαγή της προκαθορισμένης ημερομηνίας της 19ης Φεβρουαρίου εξαρτάται από το PSI και ασφαλώς κανείς δεν μιλάει για μετά το Πάσχα».
 
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης επανέλαβε τη γνωστή θέση του κόμματος για ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα και παράταση του βίου της κυβέρνησης: «Η απρόσκοπτη υλοποίηση της νέας συμφωνίας προϋποθέτει πιο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, ομόθυμη διάθεση των τριών κυβερνητικών εταίρων και βάθος χρόνου, διαφορετικά, διακινδυνεύεται να τιναχτεί στον αέρα το PSI».
 
Συνάντηση Παπαδήμου – Παπανδρέου
 
Ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τους επικεφαλής των κομμάτων τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με το Γιώργο Παπανδρέου. Η συνάντηση διεξήχθη επί 1,5 ώρα στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή και είχε ως κύριο αντικείμενο τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας. Πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνει δημόσια μέσα στον Ιανουάριο, οριοθετώντας το χρονοδιάγραμμα και οι υποχρεώσεις του κυβερνητικού σχήματος.
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη στήριξη στο έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου, τονίζοντας ότι συγκαταθέτει σε μία ενδεχόμενη παράταση της θητείας της, προκειμένου να εκπληρωθούν οι στόχοι της χώρας. «Κατά τη συνάντηση εξετάσθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό το φως των αποφάσεων της 9ης Δεκεμβρίου, και οι υποχρεώσεις που απορρέουν για τη χώρα μας, προκειμένου να υπερασπισθεί την ισότιμη θέση της εντός της ευρωζώνης, που θα πρέπει να αποτελεί και τον εθνικό μας στόχο», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης.
 
Την παραμονή των Χριστουγέννων, οι κ.κ. Παπαδήμος και Παπανδρέου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε μια πρώτη συζήτηση των θεμάτων. Ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί την Παρασκευή με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επιβεβαίωσε τη στήριξη του κόμματος στην κυβέρνηση, αλλά και με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος ζήτησε ένα πιο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα και προέβλεψε πολιτικές εξελίξεις από την πρώτη εβδομάδα του 2012.

ΣΥΝ: Φοβούνται τις εκλογές
 
Φοβούνται τις εκλογές «όπως ο διάολος το λιβάνι», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς. «Η ημερομηνία των εκλογών γίνεται μπαλάκι του πινγκ-πονγκ ανάμεσα στους μνημονιακούς εταίρους της κυβέρνησης Παπαδήμου, την ίδια στιγμή που κανείς τους δεν αμφισβητεί ούτε κατ’ ελάχιστο το περιεχόμενο της μνημονιακής πολιτικής. 
 
Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, καθώς και το ακροδεξιό λαϊκιστικό συμπλήρωμα τους, το ΛΑΟΣ, φοβούνται τις κάλπες όπως ο διάολος το λιβάνι. Συνειδητοποιούν πως καθημερινά διαμορφώνεται μια νέα κοινωνική πλειοψηφία που διεκδικεί μια άλλη πορεία για τον τόπο, αμφισβητώντας τα νεοφιλελεύθερα προτάγματα και τις συντηρητικές πολιτικές.
 
Η ριζοσπαστική και ανανεωτική αριστερά συμβάλλοντας με την ενωτική της δράση στη διαμόρφωση ενός πλατιού αντιμνημονιακού – αντινεοφιλελεύθερου μετώπου θα σταθεί στο πλάι του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για την συγκρότηση μας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.