«Χαμηλές» χαρακτήρισε τις ποινές για τους συνεργούς της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αλλά και τους δράστες της επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες ο συνήγορος πολιτικής αγωγής για τη δίκη της Χρυσής Αυγής Κώστας Παπαδάκης. Αντίστοιχη άποψηεξέφρασε και ο έτερος συνήγορος της πολιτικής αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης. 

Ads

Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι «το δικαστήριο πέτυχε μια ευρύτερη κατανομή των ποινών ανάλογα με την πράξη του καθενός. Όσον αφορά τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αγγίζουν τα ανώτατα. Για τους συνεργούς της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και τους δράστες της επίθεσης στους ψαράδες οι ποινές είναι χαμηλές».

«Είναι αδιανόητο όταν 5 μαζί και περισσότεροι σηκώνουν λοστούς και χτυπάνε κοιμισμένο άνθρωπο στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης να φεύγουν με 7,5 χρόνια, ιδίως εάν δοθεί ανασταλτική δύναμη» είπε ο κ. Παπαδάκης και συμπλήρωσε «είναι αδιανόητο αστυνομικός εν ενέργεια που διατηρούσε ολόκληρο οπλοστάσιο να παίρνει το ελάχιστο προβλεπόμενο της ποινής χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιδιότητα της». «Ελπίζω η απόφαση για την ανασταλτική δύναμη να μετριάσει την αρνητική εντύπωση και να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφαλείας» κατέληξε ο κ. Παπαδάκης.