Για σχέδιο πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν διασυνδέσεις πολιτικών με την τρομοκρατία.

Ads

Όπως δήλωσε στο Πρώτο Θέμα, όσα γνωρίζει τα έχει καταγράψει σε ένα διήγημα με ψευδώνυμα, ενώ τα πραγματικά ονόματα τα έχει καταθέσει σε συμβολαιογράφο για την προστασία της δική του και της οικογένειάς του.

«Το κείμενό μου καθιστά φανερό τι έχει γίνει. Τι έχει γίνει δηλαδή στο παρασκήνιο. Όχι στο προσκήνιο. Τι έχει γίνει με την τρομοκρατία, πού υπάρχουν διασυνδέσεις πολιτικών με την τρομοκρατία και με ποιόν τρόπο αυτοί οι πολιτικοί απειλούν εμένα. Γιατί απειλούν τη ζωή μου», δηλώνει ο Γιάννης Πανούσης και υποστηρίζει πως δέχτηκε ευθείες απειλές από οργανωμένες ομάδες με έδρα τις φυλακές, τρομοκράτες αλλά και από κυκλώματα αξιωματικών μέσα στην αστυνομία που έχουν σχέσεις με διεφθαρμένα άτομα που ασχολούνται με την πολιτική.

Το «αστυνομικό διήγημα»

«Όταν τελείωσαν τη θητεία μου, έγραψα ένα αστυνομικό κείμενο, που στην ουσία είναι οι 7 μήνες μου στο υπουργείο. “Αποκλείεται να το δημοσιεύσεις!” μου λέει η σύζυγός μου, διότι εγώ αυτά που γράφω τα δείχνω να τα δουν εκείνη και τα παιδιά μου, για να δω την πρώτη ματιά του αναγνώστη, αλλά και του φίλου, θέλω μια ψυχρή ματιά, αντικειμενική», δηλώνει ο Γιάννης Πανούσης και προσθέτει: «Όλο αυτό το έβγαλα και μάλιστα με ονόματα το έδωσα σε συμβολαιογράφο. Όσο για το διήγημα, γύρισε και μου είπε η γυναίκα μου: “Μα αυτός είναι ο τάδε! Θα σου κάνουν μήνυση!”. Κι εγώ της απάντησα: “Πως θα μου κάνουν μήνυση; Επειδή έγραψα ένα… μυθιστόρημα;”».

Ads

Ο Γιάννης Πανούσης δεν δίνει περισσότερα στοιχεία για το περιεχόμενο των εννέα σελίδων με τα ονόματα και τις περιγραφές που έστειλε στον συμβολαιογράφο. Στην ερώτηση γιατί έδωσε το κείμενο σε συμβολαιογράφο και όχι στις αρμόδιες αρχές, επισημαίνει ότι σε αυτή τη φάση «δεν τα έχω καταθέσει σε εισαγγελέα. Είναι μια μορφή ασφάλειας. Αν συμβεί κάτι κακό σε μένα, να ξέρουν τι έχει συμβεί».

Διαβάστε επίσης: