Την άποψη ότι δεν παραβιάστηκε το άσυλο στην αστυνομική επιχείρηση κατά της κατάληψης της Πρυτανεάις του ΕΚΠΑ, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίαςτου Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Τόνισε επίσης ότι η επιχείρηση έγινε με τη συναίνεση του Μεγάρου Μαξίμου.

Ads

Μιλώντας στο Μega ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έγινε τίθεται θέμα παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου λέγοντας: «Πώς μπορεί να λέει κάποιος ότι παραβιάστηκε το άσυλο; Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι έκαναν ελεύθερη διακίνηση ιδεών;».

Σημείωσε επίσης ότι η επέμβαση στην Πρυτανεία έγινε σε ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου, «διαφορετικά θα έπρεπε να παραιτηθώ», κάτι το οποίο δεν σκέφτηκε όπως είπε και πρόσθεσε: «Αναρωτήθηκα ποιος εκλέγει τέτοιους ανθρώπους που μου λένε να παραιτηθώ».

Υπεραμυνόμενος της απόφασης να κατασταλεί η κατάληψη ο κ. Πανούσης , είπε «αναζητούμε αν υπάρχει φοιτητής ανάμεσά τους», ενώ συμπλήρωσε ότι μεταξύ των συλληφθέντων ήταν ένας Πολωνός διεθνώς καταζητούμενος, ένας συνεργός του Παλαιοκώστα, ένας 50χρονος «γνωστός» των Εξαρχείων και δύο Αλγερινοί υπήκοοι που έμεναν στο Μεγάλη Βρετανία και οι οποίοι «δεν ήταν και τόσο αθώοι, όσο παρουσιάστηκε».

Ads

Δείτε όλη τησυνέντευξη του Γιάννη Πανούση:

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=ci7cMsbS8bc]