“Ήρθα να εκφράσω την ντροπή μου. Τα κέντρα κράτησης τελειώνουν. Το είπαμε πριν από τις εκλογές, το είπαμε και στη Βουλή ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί. Θέλουμε μόνο λίγες ημέρες”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας σε μετανάστες στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας. Ο κ. Πανούσης επισκέφτηκε το κέντρο κράτησης μετά την αυτοκτονία μετανάστη και την ένταση που ακολούθησε. Σημειώνεται πως την Τρίτη ένας ακόμη μετανάστης αφέθηκε να πεθάνει από AIDS.

Ads

“Η Αμυγδαλέζα θα κλείσει τάχιστα”, δήλωσε από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, που συμμετείχε σε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφτηκε το σημείο. Την ίδια στιγμή έξω από το κέντρο κράτησης η ΚΕΕΡΦΑ πραγματοποιούσε διαμαρτυρία με αίτημα “να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης”.

Βίντεο από το eurokinissi-tv

Σε συνομιλία που είχε η κ. Βαλαβάνη με τον επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, δήλωσε πως “η Αμυγδαλέζα θα κλείσει τάχιστα”. “Αυτή είναι η λογική της κυβέρνησης”, σημείωσε, ωστόσο εξέφρασε τον προβληματισμό της για το τι θα γίνει με τους ανήλικους μετανάστες που κρατούνται, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προωθηθούν σε άλλες δομές. “Λύσεις υπάρχουν για όλους και τους ενηλίκους και τους ανηλίκους”, απάντησε ο Πέτρος Κωνσταντίνου.

Βίντεο από τον Δρομογράφο