Τη δική τους απάντηση έδωσαν η Νάντια Βαλαβάνη και ο Γιάννης Πανούσης, διαψεύδωντας τον πρωθυπουργό, κατά την ομιλία του στη Βουλή, ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνταν. Οι δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  έκαναν δηλώσεις στις οποίες σημειώνουν ότι ουδέποτε έκαναν σχετική καταγγελία.

Ads

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε συγκεκριμένα απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα:«Σας έχουν καταγγείλει πρώην συνεργάτες σας Πανούσης, Βαλαβάνη, Λαφαζάνης, Κοτζιάς και Βαρουφάκης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι επί Ρουμπάτη η ΕΥΠ λειτουργούσε και κατά της κυβέρνησής μας».

Η Νάντια Βαλαβάνη, με δήλωσή της στο in.gr είπε ότι «δεν είχε ένδειξη για παρακολουθήσεις ή ή για προσωπική της παρακολούθηση και δεν είχε καταγγείλει την κυβέρνηση για εντολή παρακολούθησής της».

Επίσης, ο Γιάννης Πανούσης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, δήλωσε στο in.gr: «Δεν έχει υποπέσει ποτέ σε γνώση μου ότι με παρακολουθεί κάποιος. Η ΕΥΠ παρακολουθούσε κάποιους έγκλειστους που ανήκαν σε εγκληματικές ομάδες οι οποίοι απειλούσαν τη ζωή μου. Εγώ κατήγγειλα ότι υπήρχαν ομάδες που με απειλούν».

Ads