Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στίχος που τραγούδησε ο ηθοποιός και τραγουδιστής Πάνος Βλάχος, όπου γινόταν αναφορά στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Άρη Πορτοσάλτε.

Ads

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, από live εμφάνιση του Πάνου Βλάχου, ο καλλιτέχνης ακούγεται να τραγουδά τον στίχο «μέσα σε έναν σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε».

«Τι κρίμα! Ο Πάνος Βλάχος είναι ένας πράγματι ταλαντούχος ηθοποιός ο οποίος όμως θεώρησε εξυπνάδα να τραγουδήσει από σκηνής αυτό, δηλαδή “να μας βάλουν εμένα και τον Άρη Πορτοσάλτε σε ένα σάκο…”, δηλαδή να μας σκοτώσουν; Και αυτό λέγεται χιούμορ; Και αν αύριο ένας τρελός όντως το κάνει; Τι θα λέει ο κ. Βλάχος στις οικογένειές μας “ζητώ συγγνώμη;”. Κρίμα κρίμα κύριε Βλάχε!», έγραψε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Βλάχος, με μια ανάρτηση στο Instagram, απάντησε τα εξής:

«Οι στίχοι και η τέχνη μου ποτέ δεν έχουν σκοπό να υποκινήσουν τη βία. Δεν είναι το χιούμορ και η σάτιρα που γεννούν τη βία. Βάλτε με κι εμένα μέσα στον σάκο. Ίσως έτσι να έρθουμε πιο κοντά».

Οι στίχοι προκάλεσαν και την αντίδραση του Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας ανέφερε σχετικά:

«Έχω μια προσωπική και μια γενική παρατήρηση. Η προσωπική είναι ότι δεν ήξερα τίποτα. δεν τον ξέρω τον άνθρωπο ούτε τον έχω δει ούτε πρόκειται να ασχοληθώ. Πρώτα απ’όλα είναι ότι βλέπω κάτι αυγές και κάτι χρυσαυγές και υποστηρικτές που λένε για αυτό το χιούμορ, έχω να πω ότι χιούμορ με προτροπή σε φόνο για εμένα δεν υπάρχει. Διάλογος με υποκινητή βίας δεν ανοίγεις. Τα περαιτέρω θα τα βρούμε στη δικαιοσύνη».

«Ένας προτρέπει να με δολοφονήσουν και θα μείνω άπραγος; Εννοείται θα κάνω μήνυση, αγωγή και ό,τι προβλέπεται. Ο μοναδικός κριτής που αναγνωρίζω είναι ο θεός».

Σήμερα σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης ερωτήθηκε σχετικά με το σατιρικό νούμερο του ηθοποιού Πάνου Βλάχου και ανέφερε τα εξής: «Ο κύριος Βλάχος, δεν τον ξέρω προσωπικά, ως ηθοποιός μου είναι πολύ συμπαθής και πιστεύω πραγματικά ότι είναι ταλαντούχος. Τον έχω δει αρκετά, γιατί οι γιοι μου βλέπανε τη Μουρμούρα πολύ. Λοιπόν, πάντα θλίβομαι όταν άνθρωποι ταλαντούχοι, στην προσπάθειά τους να προκαλέσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, κάνουν κάτι τόσο άσχημο».

«Όταν λες, να δω σε σάκο, τον Άδωνι και τον Πορτοσάλτε, είναι σαν να λες θέλω να τους δω να είναι πεθαμένοι, να τους σκοτώνουν. Αυτό, όπως και να το δεις, ούτε καλλιτεχνική αδεία λέγεται, ούτε χιούμορ λέγεται, ούτε τίποτα. Από την αντίδραση του κ. Βλάχου μετά πιστεύω ότι συνειδητοποίησε, έστω και εν μέρει, ότι αυτό που έκανε ήταν πάρα πολύ χοντρό». Ως προς το αν προτίθεται να κινηθεί νομικά, το απέκλεισε. «Δεν έχω σκοπό να πάω στη δικαιοσύνη», είπε ο κ. Γεωργιάδης.