Στις προτεραιότητες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα σκάνδαλα λέγοντας ότι «για πρώτη φορά στείλαμε στον εισαγγελέα διαφθοράς 19 υποθέσεις». «Αντιλαμβάνεστε ότι συνέβαιναν σημεία και τέρατα που λέει και η λαϊκή ρήση» επισήμανε. 

Ads

Στην ομιλία του επανέλαβε την πρότασή των ΑΝΕΛ για κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ αναφερόμενος στα του υπουργείου ανέφερε μεταξύ άλλων: «για εμάς το μείζον ζήτημα είναι η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη». 

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως εξετάζεται η εθελοντική στράτευση των γυναικών, ενώ σημείωσε και το ζήτημα της επανίδρυσης της ΜΟΜΑ. Είπε ακόμη πως όλοι οι νεοσύλλεκτοι θα υπηρετούν το αρχικό διάστημα της θητείας τους στον Έβρο. «Επενδύουμε στην εξωστρέφεια των ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε. 

Για τα σκάνδαλα ανέφερε: «Και οι 19 αυτές υποθέσεις έχουν προχωρήσει στα ακροατήρια, έχουν γίνει ήδη συλλήψεις, έχουν γίνει ανοίγματα λογαριασμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εκείνοι που έχουν εμπλακεί οδηγούνται σύντομα στη δικαιοσύνη». 

Για τους μισθούς των Ενόπλων Δυνάμεων ανέφερε: Τα χρήματα που δικαιούται το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν αποδεσμευθεί και βρίσκονται ήδη σε λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών για να αποδοθούν. 

Ads

Για τη στρατιωτική βιομηχανία είπε ότι η ΕΑΒ έχει αποκτήσει νέα συμβόλαια και τα ΕΑΣ ανοίγονται πια σε όλο τον κόσμο. Σημείωσε επίσης ότι τα 34 δισ. περιουσία του Ταμείου των Ενόπλων Δυνάμεων, που απέφεραν έσοδα μόλις 1 εκατ. ευρώ το χρόνο, παραχωρούνται προς αξιοποίηση, ώστε να αποφέρουν έσοδα για να δημιουργηθούν κατοικίες για το μόνιμο προσωπικό. 

Καταλήγοντας ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε: «αυτή η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση που άλλαξε την μεταπολίτευση». «Ο λαός στήριξε δύο κόμματα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους που έχουν ένα κοινό όραμα: την Ελλάδα», είπε, κάνοντας λόγο για μία «ισχυρή κυβέρνηση», η οποία «θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς».