Πανό υπέρ του μέλους της «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα, ανήρτησαν στην Ακρόπολη μέλη του «Ρουβίκωνα», εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον απεργό-πείνας.

Ads

Σημειώνεται ότι τα μέλη της συλλογικότητας, τις προηγούμενες ημέρες, προχώρησαν σε αντίστοιχες παρεμβάσεις τόσο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Η παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» έγινε γνωστή από την ιστοσελίδα «Indymedia», όπου και δημοσιεύθηκε η παραπάνω φωτογραφία. Το πανό που αναρτήθηκε ανέγραφε: «Η Ελληνική Δημοκρατία Σκοτώνει Απεργό Πείνας – Άδεια στον Δ. Κουφοντίνα».

«Επιλέξαμε να σηκώσουμε πανό αλληλεγγύης στο Δ. Κουφοντίνα μπροστά στον Παρθενώνα. Ως ένα καλό σημείο για να απευθυνθούμε στον κόσμο που έχει έρθει εδώ ως τουρίστας και επιλέγει να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στον τόπο που διασκεδάζει, ή τον κόσμο που έστω, δεν έχει αφήσει την κρίση του στο ξενοδοχείο. Η δημοκρατία είναι μια χαρά ως τουριστικό προϊόν  αλλά ως πραγματικότητα είναι άλλη υπόθεση. Κι όταν το αξιοθέατο και η πραγματικότητα είναι δίπλα-δίπλα, στην έκδοση” κληρονομιά και κληρονόμος”  φαίνεται πολύ καθαρά. Μπορεί άλλωστε καθένας να το δει και στη δική του χώρα.» ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ο «Ρουβίκωνας».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, βρίσκεται εδώ και περίπου 20 ημέρες σε απεργία πείνας, μετά την άρνηση των αρχών να του παράσχουν προσωρινή άδεια αποφυλάκισης.