Πανό ενάντια στο τράφικινγκ και την επιχείρηση συγκάλυψης ανήρτησαν στην Ακρόπολη μέλη φεμινιστικών οργανώσεων, για τις υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, της υπόθεσης της Ε. στην Ηλιούπολη, αλλά και της Greek Mafia.

Ads

Μάλιστα, η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές που τελικά δεν μετατράπηκαν σε συλλήψεις, καθώς λίγο μετά τις 14:00 όσοι κρατούνταν στο ΑΤ Ακροπόλεως αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η ανακοίνωση των ανθρώπων που προχώρησαν στη δράση:

«Στα φώτα και τη λάμψη της τουριστικής σεζόν που ξεκινάει ανεβαίνουμε στο “λίκνο του πολιτισμού” για να ακουστούμε σε όλη την πόλη. Να μάθουν όλες και όλοι ότι σε αυτή την πόλη, σε μια φτωχογειτονιά ένα κορίτσι 12 χρονών βιαζόταν και εκδιδόταν κατ’ εξακολούθηση από έναν επιφανή επιχειρηματία στον Κολωνό με διασυνδέσεις στην εξουσία, την κυβέρνηση, την περιφέρεια, το Δήμο, την αστυνομία, την εκκλησία.

Ads

Η αδιαφορία του Ελληνικού Κράτους για την φροντίδα της επιζώσας, τη φύλαξη της, την ψυχοκοινωνική της στήριξη ειναι τόσο απούσα που κάνει τους πάντες να θεωρούν οτι το Κράτος οχι απλά συγκαλύπτει αλλά περιπλέκεται πολυτρόπως με τέτοιου είδους κυκλώματα. Η υπόθεση greek mafia, η υπόθεση της Ηλιούπολης και μια σειρά ακόμα υποθέσεων δείχνουν οτι στο Ελληνικό Κράτος βιαστές και μαστροποί έχουν άσυλο και τα θύματα τιμωρούνται που μίλησαν».