Πάνω από τα όρια επιφυλακής έχουν αυξηθεί η στάθμη των νερών του ποταμού Έβρου, με αποτέλεσμα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Έβρου να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας.

Ads

Οι συνεχιζόμενες και έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία, τη Βουλγαρία και την περιοχή του Έβρου, είχαν ως συνέπεια την αύξηση της στάθμης των παραποτάμων που χύνονται στον Έβρο. Την ίδια ώρα, εκφράζεται ανησυχία για επιδείνωση του φαινομένου, από το λιώσιμο του χιονιού στον ορεινό όγκο της Βουλγαρίας.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του δικτύου διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των όμορων περιοχών, υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχίας Έβρου βρίσκονται σε επικοινωνία με τους ομολόγους τους στην Τουρκία και τη Βουλγαρία, για τον καλύτερο συντονισμό αντιμετώπισης της κατάστασης.

Την ίδια ώρα, λόγω των βροχοπτώσεων, μεγάλοι όγκοι νερού έχουν συγκεντρωθεί στα φράγματα της Βουλγαρίας, χωρίς όμως να απαιτείται αποδέσμευσή τους. Στην περίπτωση που κριθεί αναγκαία η εκτόνωση των μεγάλων φραγμάτων της Βουλγαρίας, θα αυξηθεί επικίνδυνα η στάθμη του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του.

Ads