Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε σε συνεδρίαση την Τρίτη την έναρξη των μαθημάτων την ερχόμενη Τρίτη, 19 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου έχουν ανακοινώσει τη συνέχιση της απεργιακής τους κινητοποίησης, για 10η εβδομάδα, έως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών την Τρίτη διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων.

Ads

 
Η Εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια έρευνας για το αδίκημα της παραβίασης δικαστικών αποφάσεων με τις οποίες κηρύχθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων. Την περασμένη Παρασκευή το πρωτοδικείο Αθηνών είχε κρίνει «παράνομη» αλλά όχι «καταχρηστική» την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Καποδιστριακού και του Μετσόβειου.
 
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Εκτιμώντας την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους του Πανεπιστημίου εξαιτίας του αυθαίρετου μέτρου της διαθεσιμότητας και της συνεχιζόμενης αδιαλλαξίας του Υπουργείου Παιδείας και αναλογιζόμενη παράλληλα την αγωνία χιλιάδων οικογενειών και των φοιτητών τους οι οποίοι μένουν αποκλεισμένοι από τα μαθήματά τους, καθώς και την αποστολή του Πανεπιστημίου ως ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, αποφάσισε την έναρξη των μαθημάτων από Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013».
 
«Προς τούτο καλεί το Διοικητικό Προσωπικό κατά τη Γενική του Συνέλευση, τη Δευτέρα 18-11-2013, να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση διδασκόντων και διδασκομένων στις αίθουσες διδασκαλίας» καταλήγει η Σύγκλητος στην ανακοίνωσή της. Σημειώνεται πως εντός των ημερών αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας. Πρυτάνεις, καθηγητές και διοικητικοί έχουν επισημάνει σε όλους τους τόνους το τελευταίο διάστημα πως η διαθεσιμότητα καθιστά πρακτικά αδύνατη τη λειτουργία των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.