Ο κόμβος θεωρίας και κριτικής της φωτογραφίας ALDEBARAN ανέλαβε την πρωτοβουλία να συντάξει ένα κείμενο-κάλεσμα με σκοπό να εκφραστεί συλλογικά μία τοποθέτηση υπεράσπισης του πανεπιστημιακού ασύλου, της ελευθερίας του λόγου, του δημόσιου χώρου και της απρόσκοπτης δημιουργίας, καθώς και μια κατηγορηματική αντίθεση στην αστυνομική βία και την ένταση του αυταρχισμού που ξεδιπλώνεται το τελευταίο διάστημα. 

Ads

Το κείμενο συγκέντρωσε πάνω από 400 υπογραφές από ανθρώπους σχετιζόμενους με τον ευρύτερο χώρο της φωτογραφίας, του κινηματογράφου, των εικαστικών και οπτικών τεχνών και της ακαδημίας. 

Άνθρωποι οι οποίοι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών και η προάσπιση των κοινών, η ύπαρξη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ζωντανών και ανοιχτών σε όλους και όλες, η υπεράσπιση της άνευ ορίων καλλιτεχνικής και θεωρητικής αναζήτησης και έκφρασης, αποτελούν προϋποθέσεις για μια άνευ όρων δημιουργική αλληλεπίδραση των ανθρώπων. 

Ως ένα επόμενο βήμα δημόσιου διαλόγου σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα, το ALDEBARAN διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στις 22 Φεβρουαρίου 2020. 

Ads

Ομιλητές/τριες: 

Πάνος Βαρδόπουλος, Λέκτορας Εφαρμογών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 
Νίκος Δασκαλοθανάσης, Καθηγητής Ιστορίας Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης, ΑΣΚΤ
Άντζελα Δημητρακάκη, Συγγραφέας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στην Ιστορία της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου 
Νιόβη Ζαραμπούκα-Χατζημάνου, Διευθύντρια Victoria Square Project
Αλέξανδρος Κατσής, Φωτογράφος

Info:
Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Αίθουσα Ντε Κίρικο

22.02.2020
Ώρα έναρξης: 20.00

www.aldebaran.photo
[email protected]