Εντείνεται το κύμα αντιδράσεων στα πανεπιστήμια στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών, καθώς εκατοντάδες φοιτητές θέτουν καίρια ερωτήματα αναφορικά με τα αίτια του δυστυχήματος.

Ads

Συγκλονιστικό είναι το μήνυμα που άφησαν φοιτητές του Μαθηματικού στα έδρανα της σχολής και το οποίο έγραφε: «Επειδή αυτή η θέση έμεινε κενή γιατί κάποιος δεν γύρισε στην μητέρα του, σήμερα άδειασαν και οι υπόλοιπες…».

Την ίδια στιγμή, από το πρωί σήμερα σε κατάληψη έχουν προχωρήσει οι φοιτητές σε Φιλοσοφική, Νομική, Φυσικό – Μαθηματικό, σε σχολές του ΠΑΔΑ και του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Οι φοιτητές έχουν τοποθετήσει μαύρα πανιά στις εισόδους των σχολών, ενώ συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για αυτή την ώρα στα Προπύλαια.

Ads

ΑΠΘ: «Βιώνουμε τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του πανεπιστημίου» – «Θρηνούμε για τους εννέα φοιτητές μας»

«Στο ΑΠΘ βιώνουμε τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του. Θρηνούμε για τους 9 φοιτητές μας που έχασαν τη ζωή τους», τονίζουν οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή τους για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Είμαστε δίπλα στους 26 τραυματίες φοιτητές μας. Είμαστε όλοι μας συντετριμμένοι. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την οδύνη μας και όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας», υπογραμμίζουν στην συνέχεια.

«Καλό παράδεισο στα παιδιά μας. Συλλυπητήρια και κουράγιο στις οικογένειες και τους δικούς τους ανθρώπους. Καλή ανάρρωση στους τραυματίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

*  Οι φωτογραφίες προέρχονται από φοιτητές της Πανσπουδαστικής που τις ανήρτησαν στο faceboοk