Τις απαντήσεις στα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών, των Μαθηματικών και της Βιολογίας για τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων από τα ΓΕΛ δίνει το «Νέο Φροντιστήριο».

Τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά

Οι απαντήσεις στα Αρχαία

Τα θέματα στα Μαθηματικά

Οι απαντήσεις στα Μαθηματικά

Τα θέματα στη Βιολογία

Οι απαντήσεις στη Βιολογία

Ads

Το σχόλιο του «Νέου Φροντιστηρίου» για τα θέματα

Σχετικά με τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών, το «Νέο Φροντιστήριο» σχολιάζει:

«Όσον αφορά στο διδαγμένο κείμενο, τα θέματα κρίνονται προσπελάσιμα για τον κατάλληλα προετοιμασμένο μαθητή. Σχετικά με το αδίδακτο κείμενο, τα ζητούμενα στη γραμματική και το συντακτικό κρίνονται βατά. Η μετάφραση του αποσπάσματος που ζητήθηκε απαιτεί καλή γνώση των γραμματικών και συντακτικών φαινομένων, χωρίς όμως να παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Η παρατήρηση κατανόησης του κειμένου όμως (Γ2), επειδή βασίζεται στο δεύτερο μισό του κειμένου, που είναι πιο απαιτητικό, παρουσιάζει μεγαλύτερη δυσκολία στην απάντησή της. Συμπερασματικά, τα θέματα κρίνονται διαβαθμισμένης δυσκολίας κι απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους.

Αναφορικά με τα Μαθηματικά, το φροντιστήριο σημειώνει τα εξής για τα θέματα: «Τα σημερινά θέματα στο μάθημα των Μαθηματικών προσανατολισμού Γ Λυκείου κρίνονται απαιτητικά με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από τα θέματα των δύο προηγούμενων ετών. Πιο συγκεκριμένα, στα θέματα Α και Β δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα οι εξεταζόμενοι. Στο Θέμα Γ αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας με αποκορύφωση στα ερωτήματα Γ3 και Γ4 τα οποία προϋποθέτουν μεγάλη εξοικείωση στις αλγεβρικές πράξεις, στην τριγωνομετρία και εμβάθυνση στη διδαχθείσα ύλη τους. Το Θέμα Δ είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και αναμένεται να προβληματίσει τους εξεταζόμενους σε μεγάλο βαθμό».

Ads

Αναμενόμενα και σαφώς διατυπωμένα χαρακτηρίζει τα σημερινά θέματα της Βιολογίας το «Νέο Φροντιστήριο». Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Τα σημερινά θέματα κρίνονται αναμενόμενα, σαφώς διατυπωμένα, με έκταση απαντήσεων τέτοια, ώστε να είναι επαρκείς οι 3 ώρες. Σε σύγκριση με τα περσινά θέματα παρουσιάζουν μικρότερο βαθμό δυσκολίας, κυρίως στο 3 ο και το 4 ο θέμα. Μαθητές με επιφανειακή γνώση της θεωρίας και χωρίς εμπειρία στην επίλυση ασκήσεων, σίγουρα θα αντιμετώπισαν δυσκολίες. Ευχόμαστε επιτυχία σε όλους!».