Σε πανελλαδική κινητοποίηση στις 14 Οκτωβρίου, κατεβαίνουν οι γονείς των Μουσικών Σχολείων, με συγκεντρώσεις στην Αθήνα και έξω από τα γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις υπόλοιπες πόλεις. Αυτή την ώρα, στην Αθήνα, μαθητές και γονείς αποχωρούν από την πλατεία Συντάγματος, ενώ προς το Κοινοβούλιο βαδίζουν την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.

Ads

Κύρια αιτήματα της κινητοποίησης, είναι να τοποθετηθούν μόνιμοι καθηγητές στις θέσεις που υπάρχουν κενά, να δοθούν δωρεάν βιβλία για μουσικά, καλλιτεχνικά και ξενόγλωσσα μαθήματα, καθώς, όπως λένε οι γονείς σε ανακοίνωση αλλά και σε επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας, ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, τα μουσικά σχολεία υπολειτουργούν και τα παιδιά-όπως λένε οι γονείς- «τριγυρίζουν στους διαδρόμους για να καλύψουν τις κενές ώρες».

Πορεία φοιτητών του τμήματος Φιλοσοφικής

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν και φοιτητές του τμήματος Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Περίπου 400 φοιτητές ξεκίνησαν από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς της Βουλή, ενώ κλειστοί αυτή την ώρα είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα. Το βασικό σύνθημα των φοιτητών είναι «Όχι στην κατάργηση της δωρεάν Παιδείας».


Διαβάστε σχετικά: