«Φάμπρικα» δικαστικών διώξεων κατά σωματείων που έχουν δηλώσει την συμμετοχή του στην απεργία της Πέμπτης ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, αλλά ακόμη… και σε σωματεία που ακόμη δεν έχουν προκηρύξει τη συμμετοχή τους!

Ads

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, «η κυβέρνηση θορυβημένη από τις αποφάσεις συμμετοχής στην 24ωρη απεργία δεκάδων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών και εκατοντάδων Συνδικάτων στην αυριανή απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα και την τροπολογία παγώματος των τριετιών, σέρνει στα δικαστήρια το Συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ, την Ένωση Εργαζομένων Εναέριας Κυκλοφορίας, την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο τηλεπικοινωνιών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

«Οι άθλιοι έφτασαν στο σημείο πριν ακόμα βγάλουν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία τα σωματεία των εργαζομένων ΗΣΑΠ και Μετρό και αυτά να στέλνουν στα δικαστήρια» σημειώνει το ΠΑΜΕ.

Το σχόλιο του ΠΑΜΕ αφορά στην καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), ότι τους επιδόθηκε αγωγή εναντίων τους και δικάζονται στο πρωτοδικείο Αθηνών για αγωγή «κήρυξης παράνομης απεργίας» που δεν έχουν προκηρύξει.

Ads

«Στο δικόγραφο της αγωγής καταχωρήθηκε το εξής ψεύδος: Την Τετάρτη 20/9/2023 εστάλη στα υπηρεσιακά email όλων των εργαζομένων της εταιρείας μας (ΣΤΑΣΥ) δελτίο Τύπου – ανακοίνωση των εναγομένων σωματείων. Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η εταιρεία μας ΣΤΑΣΥ, έλαβε γνώση για την απόφαση των εναγομένων σωματείων, να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, κατά την Πέμπτη 21/9/2023» σημειώνουν οι εργαζόμενοι και προσθέτουν:

«Το ψευδέστατο έγκειται στο γεγονός ότι, δήθεν το σωματείο μας, απέστειλε στην ΣΤΑΣΥ σχετικό δελτίο Τύπου. Σας βεβαιώνουμε ότι τέτοιο δελτίου Τύπου δεν έχει αποσταλεί από το σωματείο μας. Αυτά είναι τα νέα ήθη που άρχισε να εξωτερικεύει η εργοδότρια εταιρεία ΣΤΑΣΥ. Την καταγγέλλουμε δημοσίως με οργή» αναφέρει το σωματείο.