Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγείς των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Σημειώνεται πάντως ότι από νωρίς το πρωί έπεσε η σελίδα του υπουργείου με αποτέλεσμα να δίνει μήνυμα λάθους στους επισκέπτες. Η λειτουργία της δεν είχε αποκατασταθεί έως το μεσημέρι. 

Ads

Ποιες σχολές έπεσαν, ποιες ανέβηκαν 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, του υπουργείου Παιδείας το 77% των υποψηφίων είναι επιτυχόντες. Εκ των υποψηφίων που πέτυχαν στις φετινές Πανελλαδικές, το 53,39% είναι κορίτσια και το 46,61% είναι αγόρια. Επίσης, στην πρώτη τους προτίμηση πέρασε το 22,14% των υποψηφίων. 

Σε γενικές γραμμές, σημειώθηκε πτώση των βάσεων στις ανθρωπιστικές, τις ιατρικές και τις θετικές σπουδές, ενώ στις οικονομικές υπήρξε άνοδος, της τάξεως περίπου του 20%.

Ads

Το 42% των τμημάτων έχει βάση εισαγωγής κάτω των 10.000 μορίων, για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΓΕΛ, με το αντίστοιχο ποσοστό τμημάτων για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΕΠΑΛ να είναι στο 30%. Γενικότερα, το 32% των υποψηφίων των ΓΕΛ είχε επιτυχία με λιγότερα από 10.000 μόρια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι 25%.

Αναλυτικά οι βάσεις εισαγωγής σε όλες τις σχολές: 

Τα στατιστικά των βάσεων 2020

image

Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου – εφόσον αυτή επανέλθει. Οι υποψήφιοι πρέπει να πληκτρολογήσουν: 

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι οι καταστάσεις που αναρτώνται στα Λύκεια περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα αναρτώνται στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.