Παναττική πανεργατική στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. 

Ads

Η απόφαση ελήφθη μετά την απόφαση της κυβέρνησης για την επίταξη στο Μετρό και τα αιτήματα είναι να ανακληθεί το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και να ξεκινήσει άμεσα διάλογος για σύναψη νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. 

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί από νωρίς το πρωί στους δρόμους του λεκανοπεδίου, καθώς δεν λειτουργεί κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς. 

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 ώς τις 3 κήρυξε και η ΟΛΜΕ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι καθηγητές που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς που θα γίνει στη 13:00 το μεσημέρι από τα Σεπόλια προς τη Βουλή.

Ads

Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. 

Περίπου 200 απεργοί εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας, Σκαραμαγκά και Νεωρίου Σύρου και μέλη σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης βρίσκονται συγκεντρωμένοι επί της οδού Νίκης, μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως, κάτω από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Αυτή τη στιγμή, τριμελής αντιπροσωπεία των εργαζομένων έχει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου. H κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος διεξάγεται κανονικά.

Επίσης, στο ίδιο σημείο άρχισε και συγκέντρωση των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, ενώ αναμένονται και εργαζόμενοι από άλλα σωματεία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Το ρεύμα της Βασιλίσσης Σοφίας προς το Χίλτον στο ύψος της εισόδου της Βουλής είναι κλειστό.