Ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων, δήλωσε πως δεν πρέπει να υπάρξει βιασύνη στην ημερομηνία άρσης του lockdown, καθώς «πρέπει να δούμε ύφεση στα κρούσματα και μετά να κάνουμε σχέδια για άρση μέτρων» .

Ads

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως από τη μια «φαίνεται τάση σταθεροποίησης του αριθμού των νέων κρουσμάτων»  , με τη συγκεκριμένη εξέλιξη να είναι «ιδιαίτερα σημαντική»  σύμφωνα με τον επιδημιολόγο.

Από την άλλη όμως, όπως ανέφερε,«η αντανάκλαση της συγκεκριμένης τάσης, σε νοσηλείες, διασωληνώσεις και σε θανάτους, έχει διαφορά φάσης» , με αποτέλεσμα να «πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή»  έτσι ώστε «να αποφύγουμε την πρόκληση να τα θεωρήσουμε «όλα καλά» , όπως έγινε το καλοκαίρι» , δηλώνοντας μάλιστα πως «είναι πρόωρη η συζήτηση για τις 7 Δεκεμβρίου» , ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η συζήτηση περί ανοίγματος των σχολείων τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι απλώς «άκαιρη» .

Τέλος, ο επιδημιολόγος, αφού επισήμανε πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι «αρκετά διαφορετικά» , αναφέρθηκε και στο ζήτημα των εμβολίων, για το οποίο τόνισε πως, «για να φτάσει σε μεγάλο αριθμό πολιτών θα πάρει ένα διάστημα, οπότε χρειάζονται τα μέτρα προστασίας».

Ads