Έπειτα από παρέμβαση του ΠΑΜΕ, δεν πραγματοποιήθηκε τελικά το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Καλαμάτα.

Ads

Οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ έκαναν συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο της Καλαμάτας, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το συνέδριο, διαμαρτυρόμενοι για τις διαδικασίες διεργασιών του συνεδρίου, ενώ την αντίθεσή τους είχαν εκφράση και με παρέμβασή τους στην τελετή έναρξης του συνεδρίου δύο μέρες πριν.

Τότε η ΓΣΕΕ κατήγγειλε τη βίαιη εισβολή μελών του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ και επέρριπτε «σοβαρότατες ευθύνες στην κυβέρνηση, την ηγεσία της ΕΛΑΣ και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης», καθώς η αστυνομία ήταν απούσα παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της ομοσπονδίας οικοδόμων, είπε ότι «εμείς οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι όλες τις μέρες στην Καλαμάτα ζητούσαμε να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ, μια διοίκηση που έπρεπε να ξεκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες από την πρώτη μέρα» και πρόσθεσε: «Από την πρώτη μέρα λοιπόν ζητήσαμε αυτά που προβλέπονται με βάση το καταστατικό. Να πάρουν κάρτες οι πραγματικοί αντιπρόσωποι των εργαζομένων και με βάση αυτό να ξεκινήσει μια νομιμοποίηση, που όμως δεν μπορεί να έχει μέσα αυτή η νομιμοποίηση τους εργοδότες, δεν μπορεί να έχει τους “νόθους”, δεν μπορεί να έχει τους προέδρους ανωνύμων εταιρειών».

Ads

«Είμαστε εδώ, η συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων αντιπροσώπων για το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με πρωτοφανείς βιαιότητες και τραμπουκισμούς δεν μας επιτρέπουν να ασκήσουμε τα νόμιμα και δημοκρατικά δικαιώματά μας. Ότι δεν κατάφεραν 10 χρόνια, μνημόνια, κυβερνήσεις και τρόικες, θέλουν να το καταφέρουν μέσα σε μερικά λεπτά, μέσω των βιαιοτήτων και των τραμπουκισμών, δηλαδή να διαλύσουν τα συνδικάτα και να οδηγήσουν σε διορισμούς τις νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένες ηγεσίες τους. Δεν θα υποκύψουμε» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.