Σε εσωκομματικό μπελά εξελίσσεται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η κατάτμηση της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής. λόγω των διαφορετικών απόψεων στο εσωτερικό της.

Ads

Ο εισηγητής του κόμματος Μάκης Βορίδης στην τοποθέτησή του επέμεινε στη σύνδεση του θέματος αυτού με εκείνο της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι θετική επί της αρχής, ωστόσο – όπως είπε – θα πρέπει να ρυθμιστεί το ζήτημα της ψήφου των κατοίκων του εξωτερικού. «Δεν πρόκειται να δεχθούμε αποσπασματικές ρυθμίσεις, όπως σας βολεύουν. Είναι ώριμο αυτό το ζήτημα από όλες τις πλευρές- φέρτε το και εκεί θα βρείτε ευρύτατες συναινέσεις», τόνισε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για πρεμούρα της κυβέρνησης που σχετίζεται με τις εκλογές.

Στην εκπνοή ωστόσο, της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή ο Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι η ΝΔ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια. Επιφυλάξεις διατύπωσε η ΝΔ και για την τροπολογία που αφορά στην σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει εντός 5μηνου το θέμα της ψήφου των Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού.

Ads

Το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» εισάγεται την Τετάρτη προς συζήτηση στην Ολομέλεια και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη.

Τα άρθρα που αφορούν στην απλή αναλογική στηρίχθηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, με τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι να εκφράζουν επιφύλαξη για την Ολομέλεια. Υπέρ της τροπολογίας για την κατάτμηση των περιφερειών ψήφισαν ΔΗΣΥ και Ποτάμι.