Μαζική ήταν η συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι πλημμυροπαθείς στον Παλαμά Καρδίτσας, με κεντρικό σύνθημα «πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας», ζητώντας άμεσα μέτρα στήριξης μετά τις απανωτές καταστροφικές κακοκαιρίες Daniel και Elias.

Ads

Κάτοικοι, έμποροι, επαγγελματίες, εκπρόσωποι σωματείων, ενώσεων και συλλόγων ζητούν τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος στο ύψος των αναγκών, αποζημίωση όλων των ζημιών στο 100% και την πραγματοποίηση άμεσα όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.

Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν ότι «ζητάμε να μας δώσουν πίσω τη ζωή μας», μίλησαν για ελλείψεις και σοβαρά προβλήματα που λιμνάζουν τρία χρόνια μετά τον Ιανό, ενώ στάθηκαν στην ανάγκη γρήγορης αποκατάσταση των ζημιών και λήψης μέτρων για την προστασία της υγείας.

Επίσης, οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να μαζευτούν τα νεκρά ζώα, να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Παλαμά, να μεριμνήσει ο δήμος για τη διαμονή όλων των ανθρώπων που έμειναν άστεγοι και να μαζευτούν οι τεράστιοι όγκοι της κατεστραμμένης οικοσκευής που βρίσκονται σε όλα τα χωριά.

Ads

Κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου ήταν ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) κ. Κώστας Τζέλλας ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, ενώ μίλησε για τραγικά ελλιπής υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας. Χαιρετισμούς στο συλλαλητήριο απηύθυναν εκπρόσωποι του Αγροτικού και Εμπορικού Συλλόγου Παλαμά, του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας, της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καρδίτσας και του Στεκιού Πλημμυροπαθών Παλαμά.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν ότι παραμένουν αποκομμένοι από τα σπίτια τους, τα παιδιά τους από τα σχολεία και οι ασθενείς από τις δομές υγείας.

Ο Παλαμάς, ο Βλοχός, η Μεταμόρφωση και άλλα γειτονικά χωριά είναι εκείνα που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τις δύο αλλεπάλληλες κακοκαιρίες και την κατάρρευση του επιτελικού κράτους.