Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πολιτών από αέρος στην Καρδίτσα, η οποία έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Ads

Οι εν λόγω επιχειρήσεις ξεκίνησαν μετά το μεσημέρι από την πυροσβεστική, την ώρα που από νωρίς το πρωί υπήρξαν αγωνιώδεις εκκλήσεις από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ έντονη είναι η αγωνία για τους έξι αγνοούμενους.

Προς το παρόν στην περιοχή επιχειρεί ένα Super Puma της Πυροσβεστικής, ενώ αποστέλλονται και δύο ελικόπτερα Bell, καθώς και ακόμη ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σημειώνεται, ότι οι πρώτοι 7 απεγκλωβισθέντες στην Καρδίτσα μεταφέρονται στο γήπεδο της περιοχής. Στην πλειονότητά τους είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι που χρειάστηκαν τη βοήθεια ελικοπτέρου Super Puma της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν μέσα από το νερό στην Αγία Τριάδα.

 

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τη διάσωση ενός πατέρα με το μικρό παιδί του από την οροφή κτιρίου στον Παλαμά Καρδίτσας.

 

 

Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και από τον στρατό

Ο στρατός έφτασε στον Παλαμά Καρδίτσας, που έχει βυθιστεί κάτω από τα λασπόνερα, και αμέσως ξεκίνησαν οι απεγκλωβισμοί ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Daniel».

Ads

Με φουσκωτά, στα χέρια ή ακόμα και σε «δαγκάνες» στρατιωτικών εκσκαφέων μεταφέρουν τους πολίτες τα στελέχη του στρατού.

 

Σημειώνεται πως εκατοντάδες κάτοικοι σε Καρδίτσα, Μαγνησία και Τρίκαλα παραμένουν εγκλωβισμένοι, καθώς ο όγκος του νερού είναι πρωτοφανής, ενώ πολλοί δρόμοι έχουν καταστραφεί από καθιζήσεις και κατολισθήσεις.