Το ενδεχόμενο της αιμομιξίας μεταξύ των μελών της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζούσε σε λαγούμι στην Κορινθία, εξετάζουν οι εισαγγελικές αρχές. Οι αστυνομικές αρχές έχουν λάβει ήδη εισαγγελική εντολή για να πραγματοποιηθεί τεστ DNA, ώστε να διαπιστωθεί ποιος είναι ο βιολογικός πατέρας των παιδιών.

Ads

«Το ένα παιδί της οικογένειας είναι έγκυος και δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας. Η Αστυνομία ζήτησε να γίνει έλεγχος DNA. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει αιμομιξία, πρέπει να ερευνηθεί», υπογράμμισε στο Mega o πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας ζητήθηκε επίσης να ληφθεί δείγμα DNA από τον 45χρονο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ταιριάζει με εκείνο του 11 μηνών βρέφους, όμως o ίδιος αρνείται. Σύμφωνα με το Mega ο πατέρας της οικογένειας δηλώνει αρνητής αυτών των διαδικασιών, ενώ παράλληλα επιμένει πως δεν γνωρίζει πού είναι τα παιδιά του.

Ο ίδιος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής (18/2), μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, συνοδεία εισαγγελέα και κοινωνικών λειτουργών. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια, αλλά και παραβίαση του νόμου για την υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών του σε σχολείο. Αύριο, Τετάρτη 21/2 αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα.

Ads

Ο δικηγόρος του πατέρα της οικογένειας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος υποστήριξε ότι ο πελάτης του κατασυκοφαντείται, διότι δεν υπάρχει υπόθεση αιμομιξίας, όπως αφήνουν τα κανάλια να εννοηθεί. «Τα αδικήματα του πατέρα δεν είναι ικανά για να διατηρήσουν την κράτηση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ Θεοδωρόπουλος διευκρίνισε ότι στους δύο γονείς δεν έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα των παιδιών και ο εντολέας του δεν κατηγορείται για έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο κι ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο. Καταλήγοντας, προέτρεψε τον πελάτη του να αποκαλύψει το μέρος που βρίσκονται τα παιδιά του με την μητέρα τους.

Σημειώνεται ότι τρία από τα παιδιά της οικογένειας παραμένουν αγνοούμενα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη μητέρα τους. Τα άλλα δύο παιδιά έχουν παραμείνει στα Τρίκαλα, εκεί όπου έχει στηθεί η κοινότητα των «Παλαιοχριστιανών».