Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις της περί επιβολής capital controls, δηλαδή ελέγχων κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες στο «μοντέλο Κύπρου», κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η Ντόρα Μπακογιάννη τώρα τα «μαζεύει».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είχε δηλώσει: «Εάν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, φοβάμαι ότι το Σαββατοκύριακο, που είναι και τριήμερο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες, το λεγόμενο capital control, όπως συνέβη και στην Κύπρο».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η βουλευτίνα της ΝΔ υποστήριξε ότι δεν κινδυνολόγησε με τη δήλωση της αυτή. «Δεν είπα αυτό, εγώ δεν κινδυνολογώ, αλλά τώρα φτάσαμε στο αμήν», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Έδωσα μία απάντηση στους υπουργούς που περίτρανα έλεγαν ότι δεν θα πληρώσουμε… απάντησα ότι αν δεν το κάνετε, θα υπάρξει εκείνο» δήλωσε η Ντορα Μπακογιάννη, δικαιολογώντας τις προβλέψεις της.

Απαντώντας δε στις επικρίσεις που δέχτηκε ακόμα κι από πλευράς ΝΔ δια στόματος του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη, είπε: «Βρήκε ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης να κατηγορήσει εμένα για κινδυνολογία; Όποιος το πιστέψει, πίστεψε…Εγώ δεν κινδυνολογώ».

Αναφερόμενη δε στα εσωκομματικά της ΝΔ διατύπωσε την άποψη ότι όλα πρέπει να αλλάξουν στη γαλάζια παράταξη και να γίνει αυτοκριτική. Θυμίζοντας μάλιστα Γιώργο Παπανδρέου… έστειλε το μήνυμα προς τη ΝΔ ότι «ή αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε».