Επιμένει η κυβέρνηση στην μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο, παρά τον σάλο και τις αντιδράσεις.

Ads

Υπερασπιζόμενη αυτή την επιλογή, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα είπε στην ΕΡΤ, ότι πρόκειται για ένα «σημαντικό νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετούνται εκατοντάδες παιδιά στο βόρειο τομέα των Αθηνών και θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία και να την αυξήσει»… γι’ αυτό θα δέχεται τακτικά ιατρεία και επείγοντα περιστατικά, άλλα για έξι εβδομάδες «θα αναστείλουμε τις βραδινές του εφημερίες που γίνονται Δευτέρα και Πέμπτη την εβδομάδα».

«Αυτό γίνεται γιατί στην Αθήνα γίνονται καθημερινά: 600 εμβολιασμοί σε παιδιά στο “Αγία Σοφία”, 400 στο “Αγλαΐα Κυριακού” και 300 στο Παίδων Πεντέλης και θέλουμε να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη».

Το Παίδων Πεντέλης έχει πολύ καλή πρόσβαση και πάρκινγκ, γεγονός που το κάνει να είναι εξυπηρετητικό για γονείς και παιδιά, σημείωσε η υπουργός και ανέφερε ότι πριν παρθεί η απόφαση είχε συνομιλίες και με τη διοίκηση και με τις υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Ads

«Θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία του το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για αυτό και ανοίγουμε θέσεις για νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ θα σταλούν και μεταπτυχιακοί φοιτητές από το πανεπιστήμιο Αθηνών», πρόσθεσε η κυρία Γκάγκα.

Νωρίτερα ο Κωνσταντίνος Παπατζίμας διευθυντής παιδιατρικής κλινικής στο Παίδων Πεντέλης εξέφρασε την αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον του νοσοκομείου εφόσον μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο.

Ειδικότερα, εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για συρρίκνωση, υποτίμηση και υποβιβασμό του τριτοβάθμιου νοσοκομείου σε πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας, την ώρα που υπάρχει ανάγκη αναβάθμισής του.

Επανέλαβε ότι το νοσοκομείο έχει συμβάλει πολύ, από την πρώτη στιγμή, στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και ότι μπορεί να συνεχίζει να το κάνει, όχι όμως σε βάρος της τριτοβάθμιας υγείας.

Εξήγησε πως το προσωπικό του νοσοκομείου παρέχει υψηλές υπηρεσίες εξυπηρετώντας την ευρύτερη περιοχή, όπως επίσης εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπατζίμας, η μόνη ενημέρωση που υπάρχει ακόμα και σήμερα είναι σε προφορικό επίπεδο με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην ξέρουν τι ξημερώνει.

Διοίκηση και εργαζόμενοι δηλώνουν αιφνιδιασμένοι, αφού, ότι μόνο δεν ρωτήθηκαν, αλλά επιπλέον η κυβέρνηση δείχνει να μην τους λαμβάνει υπόψην και να προχωρά στην εφαρμογή της απόφασής της.