Για μία εβδομάδα «παγώνουν» οι αιτήσεις για δάνεια στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

Ads

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», η διοίκηση του ΟΕΚ επιχειρεί να ασκήσει πιέσεις στο ΙΚΑ προκειμένου να καταβληθεί ένα μέρος από τα οφειλόμενα του ασφαλιστικού ταμείου προς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

Υπολογίζεται ότι τα χρέη του ΙΚΑ στον ΟΕΚ αγγίζουν τα 1,6 δισ. ευρώ και προέρχονται από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

«Tην ώρα που οι εργαζόμενοι πλήττονται από άδικα και αντικοινωνικά μέτρα η διοίκηση του ΟΕΚ (Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας) αποφάσισε να εισηγηθεί στο υπουργείο εργασίας την διακοπή των προγραμμάτων στεγαστικής συνδρομής, λόγω χρηματοπιστωτικού προβλήματος στον οργανισμό, σε μια εποχή μάλιστα που η ανεργία στον κλάδο της οικοδομής χτυπάει κόκκινο», αναφέρει σε ανακοίνωση η ΓΣΕΕ.

Ads

Η ΓΣΕΕ ζητά την απόρριψη από τον Υπουργό Εργασίας του σχετικού αιτήματος της διοίκησης, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» το γεγονός ότι «ο οργανισμός εισπράττει εισφορές από τους εργαζόμενους και μάλιστα ποσά καθόλου ευκαταφρόνητα, αλλά τους στερεί το δικαίωμα των παροχών».

«Εάν ο ΟΕΚ αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα γι’ αυτό δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι», τονίζεται.

Καταλήγοντας η ΓΣΣΕ σημειώνει ότι θεωρεί «απαράδεκτη την ψήφιση της διάταξης στο ασφαλιστικό που προβλέπει την περαιτέρω οικονομική ασφυξία του ΟΕΚ με μείωση των δικαιούμενων ποσών, ρύθμιση που δεν προβλέπεται από το απεχθές μνημόνιο. Σε κάθε περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να αντιπαλέψουμε και να ανατρέψουμε αυτές τις αντεργατικές και αντικοινωνικές παρεμβάσεις και δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθούν για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι και οι δικαιούχοι του ΟΕΚ».